• 1203 Budapest, Közműhelytelep utca 30-32.
  • dunaparti@dh.hu

1. ütem műszaki leírása

Épület szerkeszet

Teherhordó szerkezet

Alapozás: Statikai tervek szerint
Földszint - tetőtér: Monolit vasbeton szerkezet
Födémek: Monolit vasbeton
Lépcsők, lépcsőházak és liftaknák: Monolit vasbeton

Nem teherhordó szerkezet

Lakások közötti elválasztó falak:
Mészhomok (YTONG-silka) akusztikus fal
Lakásokon belüli Válaszfalak:
10 cm Porotherm falazóelemek
Aljzat: Lépéshangszigetelő aljzatbeton
Strang fal lezárások: 10 cm Porotherm falazóelem
Külső falak, homlokzat: 46 cm különleges és egyedi minőségű hang és hőszigetelés

Közös területek szerkezetei és befejező anyagok

Parkoló padló: Beton padló
Falak: Festett fehér
Mennyezet: Festett fehér, beton
Pinceszint: Különlegesen kialakított szellőzőrendszer tűz  esetén, különleges fűtőrendszer a rámpa útján hó ellen a pince és parkoló bejutásához

Felvonók

MISKOLC-lift, 630 kg-os, 8 személyes, 7 megállós, akadálymentesített kivitel, kerekesszék szállítására alkalmas, 900x2000mm

Kertek

Burkolat
Díszkő, illetve burkolóbeton elem külön terv szerint.

Zöld területek
Fű és telepített növényzet külön kertrendezési terv szerint.

Belső szerkezetek, illetve befejező anyagok

Ajtók és ablakok

Lakás bejárati ajtók
Egységes mintázatú, küszöbbel ellátott, hat  ponton  záródó biztonsági zárral felszerelt, hangszigetelt,  ÉMI engedéllyel, kémlelőnyílással és lakás számozással , vagy ezzel műszakilag egyenértékű.

Beltéri ajtók
Dekorfóliás beltéri ajtók, széles tokkal, JUHAR színben, króm kilinccsel, w.c.-ben és fürdőszobában küszöbbel.

Lakás ablakok és terasz ajtók

Minőségi műanyag nyílászárók, hang és hőszigetelt, belül fehér színben kívül fa színben. Minden ablakhoz és teraszajtóhoz 2 szárnyú fenyőfa színű zárral ellátott fa- zsalugáter tartozik.

Szaniterek, csaptelepek

Akril fehér színű fürdőkád, falba beépített w.c. tartály, króm színű lehúzóval, falra szerelt w.c. csészék, fehér színű mosdók ALFÖLDI vagy hasonló minőségben, MOFÉM csaptelepekkel. Fürdőszobában mosógéphez csatlakozó kialakítva, fürdőszobában, és w.c. helyiségekben ventilátor rendszerek kialakítva

Gépészet

Gázszolgáltatás

Az épületbe gázszolgáltatás kizárólag a központi fűtés részére lesz biztosítva. Az egyedi lakásokhoz gáz szolgáltatás nem lehetséges.

Fűtés

Az épületegyüttes központi fűtéssel rendelkezik. A központi kazánház az épület pince szintjén található. Vízszintes fűtéscsövezés az aljzatbetonban lesz elhelyezve, míg a függőleges csövezés az erre kialakított gépészeti aknákban foglal helyet. A fűtést fehér lemezradiátorok biztosítják. Minden lakás fűtőenergia fogyasztásának mérését egyedi hőmennyiségmérők biztosítják, a fűtésszabályozás a radiátorokon található termosztatikus szelepekkel szabályozható.

Víz és csatorna ellátás

Használati melegvizet a kazánházban elhelyezett központi boiler biztosítja. 
Hideg/meleg víz használat mennyiségének mérését lakásonkénti egyedi mérők biztosítják.
Vízhálózat az épületben horganyzott acél csövezés, míg a lakásokon belül, műanyag bevonatú, flexibilis csövezés készül.  Szennyvíz csatornacsövezés PVC és KG PVC.

Elektromos rendszer

Elektromos energiaellátást az ELMŰ transzformátorállomásáról biztosítjuk. Minden lakás saját villanyórával rendelkezik, melyeket az épület emeletein, lépcsőházanként központi helyen helyezünk el.
A lakásokon belüli alelosztók a lakásbejárati ajtók felett lesznek elhelyezve.  Minden lakás 3x16 A energiaellátással készül.  Az energiaellátás számításainál figyelembe vettük a konyhai elektromos főzőberendezést.  Lehetőség a kapacitás növelésére biztosítva van.  A lakás különböző funkcióit külön elektromos áramkörre terveztük.  Az elektromos sütő/főzőlap részére a megfelelő csatlakozó kialakítását biztosítottuk.  Minden elektromos szerelés megfelel a vonatkozó Magyar szabványoknak.  Minden erősáramú csatlakozó központi földelő rendszerhez csatlakozik.

Kisfeszültségű elektromos rendszer

Minden lakás kétirányú InterCom ajtónyitó rendszerrel rendelkezik.
Telefon és Internet védőcsövezés minden lakószobába ki lesz építve.

Az eladó fenntartja a jogot, hogy bármikor szabadon megváltoztathassa a fentiekben leírt műszaki tartalmat egyenlő vagy jobb minőségű komponensek alkalmazásával.